Contactar

Zoachim Zoeller

  • Site Manager Miwon Spain

ENTREVISTA

Entrevista a Zoachim Zoeller

  • Ens pots fer una breu presentació sobre els teus orígens a nivel personal? Ets nascut al Bages?

Sóc alemany. Vaig venir a Barcelona al col·legi. Després vaig tornar a Alemanya per fer la carrera. Posteriorment vaig anar a Estats Units i ara ja fa 20 anys que estic a Catalunya.

  • Explica’ns la teva formació professional. Què vas estudiar?

Jo sóc doctor en químiques. Vaig estudiar la llicenciatura de química, després vaig fer un doctorat en polímers i després vaig fer un post doctorat a Estats Units.

  • I a nivell de trajectòria professional, quina ha sigut la teva evolució laboral fins a dia d’avui?

Jo vaig començar amb investigació. He fet moltes coses d’investigació. Quan vaig venir a Espanya va ser per un projecte d’un trasllat producció. Posteriorment vaig ser el gerent de la fàbrica i vaig acabar essent el director tècnic de tot el món. Un cop acabat el projecte vaig canviar i vaig obrir una fàbrica per uns inversors espanyols al Vallès. Finalment em va contractar Miwon per a desenvolupar la fàbrica.

  • Com a CEO de l’empresa Miwon ens pots explicar quines són les teves principals funcions?

Vaig tenir aquesta oferta. Des de Miwon em van demanar que busqués un lloc per a construir la fàbrica. Vagi buscar un lloc on es podia fer la inversió i vaig decidir construir la fàbrica a Manresa.

  • A nivell estratègic, quins són els punts forts, i també els febles, per a Miwon, d’estar al Bages?

Jo sóc el Director Tècnic de la fàbrica.

  • I a nivell general, quina és la teva visió sobre les possibilitats professionals en els sector industrial al Bages?

A Espanya, el nivell de formació és correcte. La població és activa i té ganes de fer coses i hi ha un molt bon clima de benvinguda dels estrangers. Aquí al Bages, el més important era que, ens van prometre una certesa legal abans de decidir una inversió. Aquest va ser el fet més important per nosaltres poder construir la fàbrica aquí.

  • En la situació actual (Covid), quina és la teva percepció sobre la reacció social i empresarial que hi ha hagut a la comarca?

Molt malament. Penso que ho hem fet com no es pot fer pitjor. Comparat a nivell europeu, la reacció política és ridícula i en contra de la ciència. Aquestes és una de les coses que et fan replantejar de seguir a Catalunya.

  • A nivell de sinèrgies entre empreses del Bages, quina és la visió? Has trobat situacions de fàcil col·laboració?

Si. El que passa és que nosaltres som una indústria específica i és un pèl difícil trobar col·laboració. El nivell de logística del Bages és excel·lent a nivell d’empreses per a la col·laboració. No tinc cap queixa, és de lo millor que em puc imaginar.

  • Què és el que més recomanaries del Bages, per a un professional que s’estigui plantejant venir-hi a treballar i/o a viure-hi?

Aquí té un bon punt de partida. Pot tenir gent formada i té una infraestructura molt potent.

  • I a nivell d’empreses, del sector industrial o de serveis, penses que és un bon plantejament establir-s’hi?

Si, penso que si. Penso que no hi ha molta gent, però hi ha la necessària. Si tu estàs en un lloc molt poblat acabaràs tenint problemes a la llarga. Crec que es necessita una mica d’espai per a poder treballar i el Bages ho permet. Si has de començar a una empresa, has d’estar a un lloc amb espai, amb possibilitats de desenvolupament i gent qualificada. El Bages és perfecte perquè tens tot el que fa falta al costat.