Contactar

Economia Circular

Economia circular

El projecte Manresa en Simbiosi, es posa en marxa l'any 2016, amb l'objectiu d'implantar a la ciutat el primer projecte de simbiosi industrial a la Catalunya Central. Aques projecte es crea amb l'objectiu de maximitzar l'eficiència en tots els recursos disponibles per tal de crear les condicions òptimes per afacorir l'aparició de sinergies entre les diferents empreses. Amb aquest projecte el que es pretén és iniciar el camí cap a l'economia circular.

El projecte va ser impulsat per l'Ajuntament de Manresa, conjuntament amb l'Agenda de Residus de Catalunya, el Consorci del Bages per la Gestió de Residus, i hi van col·laborar la Diputació, de Barcelona, l'Associació d'Empresaris de Bufalvent i la Fundació CTM Centre Tecnològic.


Dós anys després de la creació de Manresa en Simbiosi, l'focona Sinèrgies Bufalvent ha sintetitzat en 4 agrupacions d'oportunitats aplicables en tot l'àmbit comercial tots aquells projectes que actualment té actius. Aquestes agrupacions són les següents: "Millora de la segregació i valorització", "Vector energia", "Nous productes" i "Reptes transversals"

En el primer punt s'ha agrupat respecte la valorització local de residus, la millora de la segregació i costos de logística i la millora de la valorització de plàstics. En el segon punt s'agrupen la biomassa forestal i industrial, la producció de biogàs i les xarxes de calor residuals. En el tercer apartat s'agrupen els productes de Scrap Tèxtil, els Composites de plàstics i fibra de vidre i els nutrients i coproductes orgànics. En quart lloc s'agrupen la Comunicació i difusió Foment de la cultura de la col·laboració, les Polítiques locals, la Compra pública i desenvolupament de mercats, el Finançament, el Recolzament a empreses, el Demostradors i la Innovació.

“Amb una durada de 4 anys, l'estratègia d'economia circular aplicada a la indústria és una peca clau i, dins aquesta estratègia en l'EIX 3, hi trobem la Simbiosi Industrial al Bages i la implantació d'un nou polígon sostenible pilot.”

  • Vols implantar-te at Bages?

    Crea el teu perfil i sol·licita informació sobre com implantar la teva empresa al Bages.

    Accedir al qüestionari
  • L'Indústria Circular del Bages té com a objectiu fomentar la transició del model productiu cap a una economia circular i enfortir la competitivitat de la indústria del Bages.

    Més informació