Contactar

EL PROJECTE

El Projecte

Invest In Bages és un projecte impulsat el Consell Comarcal del Bages, que té com a finalitat potenciar l’àmbit socioeconòmic del Bages, atreure noves activitats econòmiques, posar en valor el territori, la seva competitivitat, empreses i professionals.

Situat al centre de Catalunya, comunicat amb totes les ciutats importants del país i amb Europa, el Bages s’ha convertit en un enclavament estratègic. El seu sòl industrial és una gran oportunitat per a aquelles empreses que busquen versatilitat, bones comunicacions i un mercat laboral altament qualificat.

“Una comarca amb tradició i vocació empresarials. El Bages, una àrea d’alt interès empresarial i amb una situació estratègia a nivell de territori.”

El Bages i el valor afegit

  • Innovació

    El caràcter professional del Bages és emprenedor. Això explica la vitalitat de la indústria i el seu elevat índex d’internacionalització i un marcat enfoc i aposta pels projectes de R+D+i.

  • Tradició industrial

    La comarca compta amb una indústria diversificada. Hi tenen un gran pes el metall, l’auxiliar de l’automoció i l’agroalimentació, a més de l’aposta per sectors emergents com les energies renovables.

  • Sòl industrial

    El Bages disposa d’una gran quantitat de sòl industrial, d’alta valor afegit i econòmic. Les possibilitats, equipaments i serveis avançats a disposició de les empreses, potencien les capacitats competitives.

A nivell institucional, tant el Consell Comarcal com els ajuntaments del Bages uneixen esforços perquè les empreses que volen treballar des del territori puguin fer-ho amb rapidesa, agilitat i comoditat. La prioritat dels governs locals és acollir empreses que aportin valor afegit, competitivitat i sortides professionals als treballadors i treballadores del Bages.
El potencial i facilitats del Bages, també es tradueix en una important aposta per la formació. Els estudis universitaris que s’imparteixen al Bages estan orientats a allò que necessiten els sectors productius: enginyeries, ciències, gestió i direcció d’empreses i alimentació. La formació professional s’ha especialitzat en la indústria i els serveis, i ha posat un especial interès en oferir als professionals en actiu les eines necessàries per al reciclatge i perquè els seus coneixements estiguin constantment actualitzats. Tot això ha estat gràcies al treball conjunt entre les institucions, els centres de formació i el teixit empresarial.

A més, el Bages és un territori ideal en la combinació entre el desenvolupament professional i la vida personal. Viure al Bages significa apostar per la qualitat de vida, a la comarca més central de Catalunya, a prop de la platja i de la muntanya, de les grans ciutats però enmig d’un paisatge de boscos, rius, camps i vinyes. El Bages és un bon destí per al turisme d’interior gràcies a la seva particular geologia i al seu patrimoni cultural. És una terra de castells i arquitectura religiosa.

PROJECTE IMPULSAT PER: