Contactar

Jordi Vila

  • CEO i Founder UVE SOLUTIONS

ENTREVISTA

Entrevista a Jordi Vila

  • Bon dia Jordi, ens pots fer una breu presentació sobre els teus orígens a nivel personal? Ets nascut al Bages?

Sóc de Castellgalí, però des de fa anys visc a Manresa.

  • Explica’ns la teva formació professional. Què vas estudiar?

Jo vaig estudiar a la Politècnica, Enginyeria tècnica electrònica. També ho he anat completant amb algun Màster segons les meves necessitats i el moment de la meva carrera. Als 22 anys vaig marxar i vaig estar treballant fora d’enginyer, reparant ordinadors i després vaig començar en el món del software, del disseny de processos, de desenvolupament de negoci. Vagi estar a Madrid uns anys i després vaig tornar per a començar a emprendre.

  • Com a CEO i Founder de UVE SOLUTIONS, ens pots explicar quines són les teves principals funcions?

Això va en funció de cada moment. És molt diferent quan emprèns que quan som més de 100 persones al grup. Quan tu emprèns la teva funció és tot, pensar el concepte, buscar els clients i pensar en la rendibilitat del que tu dissenyes. Sempre he estat molt a la part comercial i del negoci. Ara mateix la meva feina és de gestionar equips, fer que l’equip creixi i intentar tenir les millors persones entre nosaltres.

  • A nivell estratègic, quins són els punts forts, i també els febles, per UVE SOLUTIONS d’estar al Bages?

Per a una empresa de tecnologia costa trobar els punts forts, però si n’he de dir un diria la certa fidelitat de les persones, és a dir la gent que es vol localitzar per aquí no tenen moltes més opcions i augmenten la fidelitat amb el projecte. En un entorn com el nostre on hi ha molta demanda o ho fas bé o no te’n ensurts. Respecte els principals punts febles destacaria la captació de talent. També les infraestructures, ja que a nivell general són molt cares. Nosaltres ens hem de desplaçar cada dia. També hem trobat dificultats per col·laborar amb Universitats potents i poder presentar projectes d’intel·ligència artificial.

  • I a nivell general, quina és la teva visió sobre les possibilitats professionals en els sector de telecomunicacions, disseny, enginyeria, tic, màrketing … al Bages?

Ara és un bon moment per atraure talent amb el concepte de teletreball. El concepte d’oficina pot canviar. Això jo ho veig com una oportunitat perquè podrem posar preus més barats. Els polítics haurien de visitar les empreses i oferir infraestructures per intentar atreure les empreses cap aquí. El que li falta al Bages és alegria, ja que hi ha molt d’atur i molts pocs llocs de treball qualificat.

  • En la situació actual (Covid), quina és la teva percepció sobre la reacció social i empresarial que hi ha hagut a la comarca?

Dins la comarca no he vist massa reacció. S’ha vist una reacció en el comerç d’unitat però no crec que aporti massa. No tinc molt clar què ha passat a la comarca i no conec cap iniciativa que s’hagin fet en aquest sentit.

  • A nivell de sinèrgies entre empreses del Bages, quina és la visió? Has trobat situacions de fàcil col·laboració?

He trobat situacions fàcils de col·laboració amb els meus proveïdors; gestories, advocats… He trobat alguna sinèrgia, també, per produir més valor a la nostra companyia. Les poques que som intentem col·laborar. Jo no he trobat socis potents tecnològics al Bages.

  • Què és el que més recomanaries del Bages, per a un professional que s’estigui plantejant venir-hi a treballar i/o a viure-hi?

La qualitat de vida des del punt de vista del temps lliure i la proximitat de tot. El Bages però, té un problema clar: que no és atractiu. Hi ha moltes ciutats que ofereixen el mateix que Manresa i que són molt més atractives.

  • I a nivell d’empreses, ja siguin del sectori industrial i serveis, penses que és un bon plantejament establir-s’hi?

A nivell d’empreses crec que ara si. Ara podem oferir una qualitat de vida interessant. Si s’inverteix i hi ha un pla per tal de donar facilitats en polígons i en terrenys a canvi d’establir-se en el terreny. Des d’aquesta perspectiva crec que és una bona idea per aconseguir uns costos baixos i donar un entorn de qualitat de vida als empleats.

  • A nivell personal, ens pots dir 3 experiències o llocs que ningú es pot perdre?

Una és Montserrat. En segon lloc els corriols de Santpedor, un paradís pels amants de la BTT. En tercer lloc també recomanaria visitar les bodegues, que són molt interessants.