Contactar

Natàlia Perarnau

  • Fundadora Kids&Us

ENTREVISTA

Entrevista a Natàlia Perarnau

  • Ens podries fer una breu presentació sobre els teus orígens a nivell personal? Ets nascuda al Bages?

Soc nascuda a Manresa i els meus orígens professionals, doncs jo vaig començar a estudiar enginyeria química i vaig canviar a filologia anglesa i ja donava classes d’anglès abans de la universitat. Sóc professora d’angles per professió i vocació i també, doncs, empresària.

  • Ens podries explicar la teva formació professional. Què vas estudiar?

Jo vaig estudiar filologia anglesa i vaig fer un PADE a IESE.

  • I a nivell de trajectòria professional, quina ha sigut la teva evolució laboral fins a dia d’avui?

Jo diria que he passat a ser professora d’anglès, a ser emprenedora per acabar essent empresària. Quan comences un projecte des de 0, la veritat és que passes per tots els estats. He fet classes d’anglès, a més a més també m’ha tocat fer tot tipus de tasques, ja que quan una empresa creix la trajectòria professional és de malabarista, has d’ocupar diversos llocs. Primer et fas professor, després coordinació, direcció, direcció més específica, en el meu cas en el departament pedagògic i ara mateix tinc una funció no tant executiva però si més estratègica.

  • Com a representant de l’empresa Kids & Us, ens pots explicar quines són les teves principals funcions?

Ara mateix vetllar per la qualitat i la continuïtat del mètode Kids&Us. I de que tot allò que desenvolupem nou, ja que constantment necessitem reinventar-nos i readaptar-nos, com ha passat ara amb la covid, doncs vetllar perquè tot el que es desenvolupi des d’aquí dintre segueixi la filosofia de Kids&Us.

  • A nivell estratègic, quins són els punts forts, i també els febles, per a Kids & Us, de tenir l’oficina central al Bages?

Els punts forts és que podem tenir una oficina espectacular a un preu molt assequible. I el punt feble seria, el que ens costa a vegades és trobar talent. La massa de professionals és petita comparada amb la de Barcelona. És cert que a Barcelona pagaríem molt més de lloguer però tindríem al nostre abast molts més professionals. Manresa no està ben comunicada amb la gran ciutat. Tot i així que quan tens gent de proximitat, són un tipus de professionals més fidels.

  • I a nivell general, quina és la teva visió sobre les possibilitats professionals en els sector industrial al Bages?

En el nostre sector, jo diria que el que oferim nosaltres és casi únic. En el sector de l’ensenyament d’idiomes, normalment, el formen petites empreses. Nosaltres som una empresa mitjana, per tant les oportunitats de treballar en el nostre sector a Manresa són molt interessants.

  • En la situació actual (Covid), quina és la vostra percepció sobre la reacció social i empresarial que hi ha hagut a la comarca?

A mi em consta que hi ha empreses que ho estan passant malament i en canvi ni ha d’altres que no han notat res o bé que els hi està anant molt bé. Per exemple els arquitectes i els constructors comenten que mai han tingut tanta feina com ara. En el nostre cas ens hem vist afectats perquè les famílies tenen por de que els seus fills assisteixin amb uns grups que no són els habituals i per altra banda nosaltres depenem molts dels avis. Ens hem hagut de reinventar i digitalitzar la nostra metodologia en molt poc temps i evidentment, tot això ho hem de fer per poder afrontar els nous escenaris que poden sortir del confinament a ciutats senceres, d’un alumne concret o bé d’un grup.

  • A nivell de sinèrgies entre empreses del Bages, quina és la visió? Has trobat situacions de fàcil col·laboració?

Amb el que nosaltres ens dediquem, és difícil trobar sinergies al Bages. El que nosaltres hem trobat són bons proveïdors. Sempre intentem buscar proveïdors de proximitat i sempre han estat seriosos i bona gent.

  • Què és el que més recomanaries del Bages, per a un professional que s’estigui plantejant venir-hi a treballar i/o a viure-hi?

La qualitat de vida. Les distàncies són curtes, no hi ha embussos com hi podria haver a les grans ciutats. Jo sempre dic que a Barcelona, els nens no poden fer dues extraescolars en una tarda. A Manresa si. A Manresa tenim els avantatges d’un lloc petit i també tots els serveis d’una gran ciutat. També afegiria com avantatge el preu del lloguer de la vivenda.

  • I a nivell d’empreses, ja siguin del sector industrial i serveis, penses que és un bon plantejament establir-s’hi?

Si ets una empresa industrial, jo crec que hi ha unes bones vies de comunicació i transport al Bages. Si ets una empresa de serveis, l’únic problema que pots trobar és trobar talent, però tot el demés són avantatges.

  • A nivell personal, ens pots dir 3 experiències o llocs que ningú es pot perdre?

Per començar jo diria experiències culinàries. Tenim restaurants a Manresa i rodalies que estan molt bé. Per altra banda també es molt interessant les visites en els cellers i les vinyes. I també hi ha caminades precioses al Bages. A qui li agrada caminar, ho té tot a l’abast. I si diem que Montserrat és part del Bages, doncs és espectacular.