Contactar

Joel Lozano

  • CEO Autocars HT

ENTREVISTA

Joel Lozano

  • Bon dia Joel, ens pots fer una breu presentació sobre els teus orígens a nivel personal? Ets nascut al Bages?

Bon dia, sóc el Joel Lozano Torres, tinc trenta anys, estic casat i tinc dos fills, el gran té dos anys i el petit acaba de fer tres mesos. Vaig néixer a Sallent i vinc d’una família treballadora, la meva mare treballava al sector del tèxtil i el meu pare a la metal·lúrgica.

  • Explica’ns la teva formació professional. Què vas estudiar?

Vaig estudiar Formació Professional Superior en Manteniment d’Equips Industrials. Per tal de poder assolir el meu lloc de treball actual vaig haver de realitzar el curs de Capacitació Professional de Transport de Viatgers en l’àmbit nacional i internacional. A més a més i durant la meva carrera professional no he parat de formar-m’ he a través de diferents cursos.

  • I a nivell de trajectòria professional, quina ha sigut la teva evolució laboral fins a dia d’avui?

Els meus inicis al món laboral van ser des de ben jovenet. Amb només setze anys acabats de fer, treballant i estudiant batxillerat, vaig començar a treballar. Les meves primeres feines van ser d’electricista en el món de la construcció i també realitzant petites reparacions a domicili. Al cap d’uns anys i amb un canvi de feina vaig poder-m’ he especialitzar més en el sector de l’electricitat industrial, adquirint diverses experiències en el muntatge de centrals hidràuliques, manteniment industrial… . També he treballat a la mina com electricista, una experiència que sempre recordaré per la seva diferència entre totes les altres feines que he tingut, sobretot pel fet de treballar a 500m sota terra. I des de fa set anys estic treballant als Autocars HT, ara com a gerent però també vaig passar per l’area de manteniment, transit i conductor.

  • Com a CEO de l’empresa Autocars HT, ens pots explicar quines són les teves principals funcions?

Les meves principals funcions són supervisar tots els departaments, analitzar i definir les estratègies a seguir. Per sort, he pogut estar en tots els departaments i treballar en ells, fet que m’ha ajudat a entendre el seu funcionament i la manera de realitzar les diferents tasques.

  • A nivell estratègic, quins són els punts forts, i també els febles, per a Autocars HT d’estar al Bages?

Els principals punts forts són que a la comarca del Bages hi ha molt poques empreses com la nostra, a més estem situats en un lloc estratègic on les principals vies de comunicació passen per aquí, així doncs estem pràcticament a 1 h de la platja, la muntanya i de les capitals de Catalunya (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona).

  • I a nivell general, quina és la teva visió sobre les possibilitats professionals en els sector automobílistic/transport al Bages?

La meva visió és de potenciar el teixit empresarial, fer atractiu viure i treballar al Bages, crear rutes de treballadors als polígons, així com rutes directes a Barcelona o les principals ciutats per quan la demanda de feina no es pugui cobrir amb el personal de la comarca o rodalies. Estem acostumats al fet que molta gent d’aquí va a treballar a Barcelona, però perquè no ho plantegem diferent? Gent de Barcelona que vingui aquí a treballar. A la nostra comarca tenim indústria molt professional i puntera al Bages. A mes a mes tenim la sort que turísticament tenim el mateix potencial o mes. Per tant es un benefici doble.

  • En la situació actual (Covid), quina és la teva percepció sobre la reacció social i empresarial que hi ha hagut a la comarca?

La sensació es de cooperació, la gent en general a sigut solidaria i tothom intenta posar el seu granet de sorra per poder superar aquesta crisis. Al final tothom s’ha vist afectat en una manera o altre. Empresarialment em hagut de fer un sobreesforç, degut a la manca d’ ajudes. Però això es habitual per tant no es una cosa que vingui de nou.

  • A nivell de sinèrgies entre empreses del Bages, quina és la visió? Has trobat situacions de fàcil col·laboració?

Crec que en general el territori està format per una gran varietat d’empreses i totes podem tenir protagonisme i treballar en el territori. La nostra experiència és que sempre que necessitem un col·laborador intentem que sigui primer del municipi i si no de la comarca. Ja que considerem important unir sinèrgies ajudant-nos entre nosaltres.

  • Què és el que més recomanaries del Bages, per a un professional que s’estigui plantejant venir-hi a treballar i/o a viure-hi?

El que li recomanaria és que el Bages està format per un gran teixit empresarial amb una gran diversitat de sectors, a més d’estar ubicat i situat en el cor de Catalunya, facilitant així les comunicacions cap a qualsevol província i a un cost de nivell de vida inferior que a Barcelona per exemple.

  • I a nivell d’empreses, ja siguin del sectori industrial i serveis, penses que és un bon plantejament establir-s’hi?

Totalment. Estem a un territori on les empreses són benvingudes i poden obtenir molts avantatges.

  • A nivell personal, ens pots dir 3 experiències o llocs que ningú es pot perdre?

Per mi tres llocs que tothom qui vingui al Bages no es pot perdre són Roques Albes, pujar a la muntanya de sal i per últim visitar Sallent. Pero en general no el Bages es queda curt amb tres llocs. Te molta diversitat molt atractiva de visitar a molts nivells (cultural,gastronòmic,senderisme, vinícola)