Contactar

Gemma Rojas

  • Co-fundadora Endepro Software

ENTREVISTA

Entrevista a Gemma Rojas

  • Ens pots fer una breu presentació sobre els teus orígens a nivel personal? Ets nascuda al Bages?

Sí, soc nascuda a Manresa, vaig fer l’escola a Manresa, els estudis els vaig fer al Vallès però sempre més he estat al Bages.

  • Explica’ns la teva formació professional. Què vas estudiar?

Curiosament res vinculat amb el què estic fent actualment. Jo vaig estudiar turisme, tot i que mai m’hi he dedicat, sempre m’he dedicat a l’exportació, derivat del tema d’idiomes i viatjar. Sempre m’he dedicat això fins que un dia, per motius familiar i personals, vaig acabar en el món de la tecnologia.

  • I a nivell de trajectòria professional, quina ha sigut la teva evolució laboral fins a dia d’avui?

Al turisme no mi he dedicat mai, només per les pràctiques. Llavors vaig començar amb temes d’exportació. He estat viatjant durant 15 anys per Europa i fora d’Europa també. I llavors doncs per motius familiars, intentes conciliar la vida laboral amb la personal i entres a l’empresa familiar.

  • Com a co-fundadora de Endepro Software, ens pots explicar quines són les teves principals funcions?

Com bé dius soc cofundadora, l’altre fundador és la part tècnica. Jo a  EndePro aporto la part més comercial, més de comunicació. La part no tècnica: gestió, comunicació i ventes.

  • A nivell estratègic, quins són els punts forts, i també els febles, per Endepro Software d’estar al Bages

Estem ubicats a una zona que estem a una hora de molts indrets, de les 4 capitals de províncies catalanes. En el cas que ens haguem de desplaçar a Madrid ens és molt fàcil ja que podem agafar l’AVE tant a Lleida com a Barcelona. Per altra banda, a l’entorn del Bages, com tenim una part que es dedica a la Indústria 4.0, doncs estem en un entorn altament industrial. A nivell d’inconvenients, doncs a vegades trobes algun inconvenient en trobar personal perquè tendeix a anar més cap a Barcelona. També costa ubicar geogràficament Manresa.

  • I a nivell general, quina és la teva visió sobre les possibilitats professionals en els sector de telecomunicacions, disseny, enginyeria, tic, màrketing … al Bages?

Som una zona altament industrial i per tant hi tenen cabuda. Per altra banda, estem a  25 minuts del Vallès, una zona altament industrial, Osona també, la Noia també. Amb pocs quilòmetres pots trobar zones on pots desenvolupar totes aquestes tasques.

  • En la situació actual (Covid), quina és la teva percepció sobre la reacció social i empresarial que hi ha hagut a la comarca?

En principi bé, les empreses s’han agafat molt seriosament totes les mesures, s’han agafat seriosament les possibilitats de teletreball, dins les possibilitats de cadascú. Però si que ha sigut un cop molt fort, ja que aquí hi ha moltes PIMES i ho estan agafant com poden. Aquesta crisis està afectant de dues maneres. De manera econòmica com a tothom i l’altre també en part d’esgotament i preocupació envers els treballadors, la teva segona família.

  • Què és el que més recomanaries del Bages, per a un professional que s’estigui plantejant venir-hi a treballar i/o a viure-hi?

El Bages és una zona molt ben comunicada. Tu et lleves a l’estiu i pots decidir si anar a la platja o a la muntanya ja que ho tens al mateix temps. Per altra banda tenim una mida de ciutat que no és ni gran ni petita, però que té dues universitats, un hospital amb UCI, molts graus, té llars d’infants, la natura a tocar… La qualitat de vida és molt gran, tens les prestacions d’una ciutat gran i el confort d’una ciutat petita.

  • I a nivell d’empreses, ja siguin del sectori industrial i serveis, penses que és un bon plantejament establir-s’hi?

Si, totalment. Per tres raons. A nivell logístic estem molt ben ubicats, ja que l’eix transversal passa per aquí. A nivell de confort i serveis d’una gran ciutat en una zona més recollida. Per altra banda, el fet de ser una zona industrial fa que hi hagi moltes empreses satèl·lit vinculades a la indústria. Si tu t’instal·les com a empresa, tindràs molts proveïdors en pocs quilòmetres de la rodona.

  • A nivell personal, ens pots dir 3 experiències o llocs que ningú es pot perdre?

Les muntanyes de Montserrat que són un emblema a nivell mundial. Ara darrerament s’està treballant molt amb la sèquia i la transèquia, un canal d’aigua que recorre més de 23 quilòmetres amb paisatges molt bonics. I Manresa també té una de les primeres seus a nivell gòtic, és a dir a nivell cultural també tenim molt que oferir.