Serveis i equipaments

Bons equipaments sociosanitaris

Ens trobem en un territori amb tots els serveis a l’abast, amb un bon índex d’ocupació i un fort pes de la indústria però també dels serveis, que des de fa dècades mantenen una clara tendència a l’alça.

A banda del potencial comercial i econòmic de la capital, Manresa, el conjunt de la comarca està molt ben dotat en matèria d’atenció sociosanitària, d’educació infantil, primària, secundària i superior; d’equipaments socioculturals, d’oferta d’oci i cultura.

A l’extensa xarxa de Centres d’Atenció Primària del govern català s’hi suma la reconeguda Fundació Althaia, la institució d’àmbit supracomarcal que coordina tota l’atenció hospitalària i assistencial al Bages i a les comarques veïnes del Berguedà, el Solsonès i la Cerdanya. Manresa és la ciutat de referència nacional en les especialitats coronàries, i un dels referents en la medicina de l’esport.

Màxima importància a l’educació

El Bages ha sabut donar la màxima importància a l’educació, a tots els nivells. Escoles bressol amb places disponibles i possibilitat d’escollir entre centres públics i concertats a la majoria de municipis, instituts d’educació secundària, formació professional i totes les branques de batxillerat sense sortir de la comarca i una oferta universitària de gran qualitat són bons indicadors de l’aposta de les autoritats locals i comarcals en aquest sentit. El Bages també destaca per la seva àmplia oferta de cursos d’idiomes i a una àmplia varietat de formació acadèmica i artística, des de les arts plàstiques i escèniques fins a la música.

Gran oferta d’oci i cultura

Manresa és una de les ciutats catalanes amb més oferta d’oci i cultura. Disposa de moderns equipaments dedicats a les arts escèniques, com l’emblemàtic teatre Kursaal, així com de diverses sales de concerts i una bona oferta de sales de cinema. No només Manresa, sinó la gran majoria dels municipis compten amb centres cívics, casals culturals, teatres, locals d’assaig i, per descomptat, equipaments esportius de primera línia.

Grans esportistes a nivell mundial

En la faceta esportiva, el Bages és una comarca que ha conreat grans èxits. Manresa té el seu equip de bàsquet a la màxima categoria professional, la Lliga ACB, la millor d’Europa. La ciutat i la comarca compten amb una gran tradició futbolística, que ha aportat figures importants al futbol professional com, sense anar més lluny, l’exentrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, fill de Santpedor. També estan molt arrelats el waterpolo, l’atletisme, l’handbol i moltes altres disciplines, motiu pel qual el Bages és ple d’equipaments i entitats esportives obertes a la societat civil.

Viure al Bages
Hospital de Sant Joan de Déu. Fundació Althaia. Manresa
Viure al Bages
Hospital de Sant Joan de Déu. Fundació Althaia. Manresa
Viure al Bages
Llar d’infants Sant Marc, Balsareny.
Viure al Bages
Espectacle al teatre Kursaal de Manresa. ©Marta Pich.
Viure al Bages


Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu