Els municipis

Sense massificació

El Bages és una comarca de densitat de població mitjana, lluny de la massificació de l’àrea metropolitana de Barcelona, i els nuclis de població estan envoltats d’importants extensions agràries i paisatges de natura.

Capital econòmica de la Catalunya central

Manresa és una de les ciutats més importants de Catalunya. Més enllà del Bages, exerceix de capital econòmica i comercial de la Catalunya central (que concentra una població de més de mig milió d’habitants). Milers de persones de dins i de fora de la comarca es desplacen diàriament a Manresa, ja sigui per treballar, per comprar o bé a la recerca d’oci i cultura.

Bones comunicacions

Manresa i els municipis del seu entorn han crescut significativament durant els últims 15 anys com a conseqüència del canvi de residència de moltes famílies de Barcelona i la seva àrea metropolitana, un fet que evidencia dues qualitats: per una banda, que el Bages és atractiva tant per viure-hi com per treballar-hi; per l’altra, que està ben comunicada, i per això gaudir de la qualitat de vida del Bages no està renyit amb continuar treballant a Barcelona.

El contacte amb
la natura

Viure al Bages vol dir viure en una citat mitjana com Manresa, en un municipi proper, més allunyat o fins i tot lluny de qualsevol nucli urbà.
De fet, la comarca està teixida per milers de masies, en gran part poblades per famílies pageses que hi acumulen desenes de generacions, però darrerament s’ha fet més palès que mai el fenomen neorural: famílies procedents de grans zones urbanes que decideixen anar a viure en ple contacte amb la natura. Això ho permet el Bages perquè és una comarca amb bones comunicacions, amb xarxes elèctriques, d’aigua i telefonia.

Viure al Bages
Vistes de la capital de la comarca.
Viure al Bages
Passeig de Manresa.
Viure al Bages
Biblioteca del Casino de Manresa.
Viure al Bages
Vista aèria d’un poble del Bages.


Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu