Viure al Bages

Qualitat de vida

Viure al Bages significa apostar per la qualitat de vida, en una comarca en perfecte equilibri entre el món urbà i el medi rural. És un territori de recursos naturals i amb un patrimoni cultural extraordinari, a més d’una oferta comercial i de serveis excepcional.

Al centre de tot

El Bages és la comarca més central de Catalunya, pràcticament a la mateixa distància de les capitals de les quatre demarcacions catalanes i situada a l’encreuament de tres de les principals vies de comunicació terrestres del país: els eixos transversal, diagonal i del Llobregat. Té tot el país a l’abast, i això significa ser a prop d’una inesgotable oferta cultural i comercial, de les atractives platges mediterrànies catalanes, del poder de Barcelona i d’un Pirineu on estiu i hivern s’hi desenvolupen atractives activitats i esports de natura.

Una comarca propera

Al Bages hi viuen 185.000 persones, repartides entre la capital, Manresa (76.500 habitants), i 34 pobles. És, per tant, una comarca tranquil·la, sense massificacions, amb bons equipaments per a les famílies i una administració propera al ciutadà.

Equipaments de primera

La distància que la separa de l’àrea metropolitana de Barcelona ha fet necessari que a Manresa s’hi desenvolupin serveis, infraestructures i equipaments molt superiors a moltes ciutats de la seva dimensió, que converteixen aquesta ciutat en la capital de la Catalunya central.

Viure al Bages
Parc de l’Agulla (Manresa).
Viure al Bages
Shopping al centre de Manresa.
Viure al Bages
Façana teatre Kursaal de Manresa, al centre de la ciutat. © Marta Pich
Viure al Bages
Façana dels nous espais de l’Hospital Sant Joan de Déu, Fundació Althaia, a Manresa.
Viure al Bages
Vista de la muntanya de Montserrat.


Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu