Recursos humans

Un mercat laboral fet a la mida
de la demanda.

»4.1

Mercat laboral altament qualificat

Per la seva tradició industrial, per l’equilibri entre l’especialització i la diversificació de la seva indústria i per la planificació estratègica del propi territori, el del Bages és un mercat laboral altament qualificat, amb un tret diferencial important respecte moltes altres zones d’Europa: l’elevat pes de la formació professional i del reciclatge de treballadors industrials.

 

 

Recursos humans
Oliva Torras
Recursos humans
Acte a la Cambra de Comerç de Manresa.

 

 

»4.2

Mà d’obra amb formació continuada

Si per una cosa destaca el Bages és per la complementarietat de la seva mà d’obra, des d’oficials amb gran experiència sotmesos a una estricta formació continuada fins als enginyers i llicenciats que cada any surten de la universitat; des dels nombrosos joves altament preparats per la formació professional fins als doctors que desenvolupen avançats projectes de R+D+i des del Centre Tecnològic de Manresa Parc Tecnològic de la Catalunya Central.

 

 

Recursos humans
Estudis a l’EPSEM, Escola
Politècnica Superior
d’Enginyeria de Manresa
(UPC)
Recursos humans
CTM, Centre Tecnològic de Manresa.
Recursos humans
Centre de Formació Pràctica

 

 

»4.3

Capital humà

Les autoritats locals i comarcals lluiten per convertir el Bages en un lloc que reté el talent i en capta de fora. Són responsables d’aquest capital humà una oferta universitària i de formació professional dissenyada a la mida de la demanda del mercat laboral; infraestructures d’alt component innovador com el Centre Tecnològic de Manresa, el CIP Microsoft o el futur Parc Tecnològic de la Catalunya Central; o, senzillament, la projecció internacional de les empreses implantades al territori.

 

 

Recursos humans
CTM, Centre Tecnològic de Manresa.
Recursos humans

 

 

TORNAR A DALT

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu