Formació

Gran entesa entre la formació i les empreses.

»5.1

Persones altament qualificades

L’oferta formativa del Bages ha servit per dotar la comarca d’una mà d’obra altament qualificada i especialitzada d’acord amb les demandes del mercat laboral. Però també és un mecanisme excepcional per a la formació continuada, el reciclatge i l’especialització de treballadors de tots els perfils, des d’oficials fins a alts directius.

Formació
Alumnes de l’EPSEM, Escola Politècnica Superior d’Enginyeria
de Manresa (UPC)
Formació
Acte a l’EPSEM

»5.2

Formació especialitzada

L’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), inscrita dins de la Universitat Politècnica de Catalunya, s’ha especialitzat en enginyeries relacionades directament amb la indústria de la comarca i la mineria. Al seu torn, la Fundació Universitària del Bages s’ha centrat en les ciències de la salut, davant de l’emergència del sector sociosanitari, i els estudis d’Economia i Empresa, per atendre la gran demanda d’experts en gestió empresarial i alts directius.

Formació
Interior de la FUB, Fundació
Universitària del Bages.
Formació
Façana d’EPSEM, Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de
Manresa (UPC)
Formació
Edifici de la FUB.

»5.3

Oficials qualificats

El Campus Universitari de Manresa compta amb un centre de suport de la Universitat Oberta de Catalunya, un dels referents mundials en formació universitària per mitjà de les noves tecnologies. El Bages també té una escola d’hoteleria (Joviat), Hospital Universitari (Fundació Althaia) i diferents centres de formació professional d’on cada curs surten desenes d’oficials altament qualificats.

Formació
Alumnes de del curs de formació en hoteleria, Escola Joviat.
Manresa.
Formació
CTM, Centre Tecnològic de Manresa.

»5.4

Formació professional

L’aposta més important en matèria de preparació d’oficials i especialistes és la Fundació Lacetània, que, per mitjà d’una desena de centres (entre ells, l’Institut Lacetània, precursor), la Cambra de Comerç de Manresa i la Patronal Metal·lúrgica del Bages, promou la formació professional, ocupacional i continuada. A més de gestionar les pràctiques dels alumnes i afavorir la connexió entre els estudis i les empreses, l’any 2000 va posar en marxa el Centre de Formació Pràctica (CFP), on els alumnes (joves o bé de formació continuada) poden posar en pràctica els seus coneixements amb els mateixos equips que trobaran a la indústria.

Formació
Classe al CFP (Centre de Formació Pràctica),
a Manresa.
Formació
Edifici del centre Fundació
Lacetània de formació
professional. Manresa.
Formació

»5.5

Idiomes

L’Escola Oficial d’Idiomes, la pròpia Fundació Universitària del Bages i nombroses acadèmies privades acumulen una gran experiència en la formació idiomàtica, en paral·lel a una bona oferta de llengües catalana i espanyola a les persones que arriben de fora.

Formació
Imatge d’un dels centres de l’acadèmia d’anglès
Kids&Us.
Formació

TORNAR A DALT

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu