Notícies

28/11/2016

Entitats públiques i privades del Bages tornen a unir esforços per promocionar l’ocupació qualificada a la indústria

Liderat per l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de Consell Comarcal, Ajuntaments i altres ens, el projecte Ocupació al Bages Industrial va arrencar el 2015 i ahir, un any després, va tornar a fer un pas endavant amb la signatura del projecte “Actuació per a la promoció de l’ocupació a la indústria local del Bages 2016-2017” amb l’objectiu de continuar incentivant la formació qualificada per impulsar la indústria local metal·lúrgica i auxiliar d’automoció en la Comarca del Bages.  En la primera edició del programa s’ha aconseguit la inserció laboral de 70 persones.

El nou conveni que regula aquest projecte té un pressupost global de 327.000 euros, dels quals 245.000 euros provenen d’una subvenció atorgada per de la Diputació de Barcelona i la resta estan cofinançats pels municipis i els ens de la comarca que hi col·laboren.

L’acte de signatura del conveni va aplegar alcaldes, regidors i representants dels Ajuntaments de Manresa, Cardona, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Artés, Callús, Súria, Navarcles, Castellbell i el Vilar; Consell Comarcal del Bages, PIMEC Catalunya Central, Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, Patronal Metal·lúrgica del Bages; Universitat Politècnica de Catalunya i Fundació Lacetània.

Els resultats de la primera edició del projecte són positius. S’han inserit al mercat laboral 70 persones i s’ha articulat una borsa de treball compartida per les empreses metal·lúrgiques. En total s’ha atès 164 usuaris i s’han informat 296 empreses, de les quals 120 han participat al projecte de diverses maneres (participant en un estudi de diagnosi, acollint treballadors en pràctiques, etc.)

Les actuacions previstes al conveni són les següents:

  • Orientació laboral a les persones participants: mitjançant entrevistes individuals i seguint la metodologia de competències s’establiran objectius professionals i els itineraris laborals necessaris per assolir-los.
  • Formació tècnica: cursos en l’àmbit del metall tal com Tractament de xapa, Operacions auxiliars de fabricació mecànica. Verificació tridimensional, Soldadura en TIG o Interpretació de plànols… amb opció de fer pràctiques en empreses.
  • Visites a les empreses de la comarca i grups de treball amb els responsables de direcció o de recursos humans amb l’objectiu d’enfortir els lligams de col·laboració publico privada, captar ofertes de feina, donar resposta ràpida a les necessitats de personal i de formació del sector i, dinamitzar d’una borsa de treball especifica del sector.
  • Foment de la innovació, donant suport als estudis de postgrau industrial del Campus Manresa i a la realització, en el marc d’aquests estudis, de projectes de R+D aplicables a empreses industrials del Bages.
  • Les persones i empreses interessades poden adreçar-se al CIO Manresa o a qualsevol servei local d’ocupació dels municipis del Bages signants del conveni

+ info

Manresa acull un debat sobre els reptes de la reindustrialització al Bages

La jornada ha estat organitzada per Consell Comarcal, Ajuntament de Manresa i Pimec i EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya

El debat sobre els reptes de la reindustrialització al Bages així com escoltar quines són les necessitats actuals de les empreses comarcals, han estat els eixos centrals de la 3a reunió d’associacions empresarials de polígons del Bages que s’ha celebrat avui al Palau Firal de Manresa, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, Pimec i EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya.

L’acte, que ha comptat amb l’assistència d’una quarantena de persones en representació d’empreses, associacions d’empresarials i institucions del territori, ha arrencat amb les paraules de benvinguda de la regidora d’Indústria de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus.

L’acte ha continuat amb una conferència titulada “Els reptes de la reindustrialització”, a càrrec de Roger Font, director de Consultoria Tecnològica d’Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya. Posteriorment,  les persones assistents han participat en una dinàmica de treball entre en els quals s’ha debatut en els àmbits de la innovació, emprenedoria, internacionalització, sostenibilitat, impuls i ocupació; i potenciació de Polígons d’Activitat Econòmica.

La jornada ha finalitzat amb la intervenció de cloenda a càrrec de Fina Rodríguez, consellera de l’Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages.

 

21/12/2015

A partir del 4 de gener de 2016, bonificació de peatges a la C-16 entre Manresa i Terrassa

A partir del 4 de gener de 2016, bonificació de peatges a la C-16 entre Manresa i Terrassa

 

Per als usuaris amb Teletac

  • Gratuïtat en la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, per als moviments interns entre l’enllaç 41 (per als vehicles que accedeixin a l’autopista des de l’entorn de Monistrol de Montserrat), i els enllaços 49 (Manresa sud), 50 (Manresa centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages) en tots dos sentits de circulació.
  • 50% de descompte en la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet, per aquells vehicles que entrin o surtin de la C-16 pels enllaços 49 (Manresa sud), 50 (Manresa centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de circulació.
  • Tots els vehicles de categoria II que disposin de Teletac i compleixin els requisits indicats podran gaudir d’aquests descomptes. Aquestes boni cacions se sumen a les ja existents

Per als usuaris que encara no tinguin Teletac:

Des del 21 de desembre de 2015, poden aconseguir un Teletac sense cost inicial ni despeses de lliurament, al web de l’empresa concessionària: http://www.autema.com
El cost del manteniment del Teletac és el que estableix l’empresa concessionària.

 

03/03/2015

20.03.2015. Conferència: Quin és el futur dels polígons d’activitat econòmica al Bages?

El Consell Comarcal del Bages organitza una jornada per repensar el futur dels polígons de la comarca

  • Serà el divendres 20 de març i s’hi pot assistir gratuïtament, prèvia inscripció
  • L’economista i consultor Eduard Jiménez farà una ponència sobre el futur de les zones industria

Amb l’objectiu de ser un punt de trobada i de debat entre institucions públiques i empresaris de polígons, el Consell Comarcal del Bages organitza una jornada que se centrarà en el futur de les àrees industrials i que serà el divendres 20 de març, al migdia, a la seu del Consell. L’acte central de la jornada serà una ponència de l’economista i consultor en polítiques públiques Eduard Jiménez amb el títol “Quin és el futur dels polígons?”. Jiménez és llicenciat en Economia per la UAB, diploma en funció gerencial de les Administracions públiques (ESADE) i postgrau en direcció urbanística (UAB). Director en Innovació i consultoria en polítiques públiques, treballa especialment en desenvolupament territorial i polítiques urbanes.

La jornada s’iniciarà, a 2/4 d’1 del migdia, amb la benvinguda a càrrec de Víctor Marcos, conseller comarcal de Desenvolupament que aprofitarà la trobada per presentar el web renovat de polígons i empreses del Bages http://www.poligonsiempreses.ccbages.cat, que recull informació detallada i actualitzada de totes les àrees industrials i de les naus i parcel·les que hi ha disponibles al Bages, que en aquests moments són gairebé 500. El portal web s’ha renovat, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, per fer-lo més atractiu visualment, més fàcil de consultar i per crear-ne la versió que es pugui veure a través de terminals com tauletes o telèfons mòbils.

La cloenda, prevista per a ¾ de 2 del migdia, anirà a càrrec d’Esteve Pintó, president de PIMEC a la Catalunya Central.

La jornada és gratuïta i oberta a tothom i està especialment pensada per a institucions públiques i empresaris de polígons. Cal fer inscripció prèvia a través del formulari web, del telèfon 93 693 03 52 o per correu electrònic pindustrial@ccbages.cat

15/07/2014

Programa d’acceleració empresarial Start-up Catalonia

Sessió informativa del programa d’acceleració empresarial Star-up Catalonia del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

Dia 21 de juliol 2014. 9,30 h

Palau Firal de Manresa – Polígon Industrial Els Dolors, Carrer de Castelladral, 5-7 de Manresa

+ info

 

Pag. 1 / 912345...Última »

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu