Casos d'èxit

VidmarVidmar

Vidmar

Vidmar: de Barcelona al Bages per motius “de pes”

La seva especialitat són sistemes de pesatge i dossificació industrial, però han posat en marxa un sistema pioner per produir biodièsel a partir del reciclatge d’olis domèstics. La crisi els afecta poc: és qüestió de saber on està creixent el mercat.

José Roda va fundar Vidmar el 1985 a Barcelona, però sempre ha treballat amb tallers del Bages. La bona sintonia i les facilitats de sòl industrial el van portar fins a Cardona, on hi ha trobat tècnics qualificats i, sobretot, fidels a l’empresa.

Vidmar exporta més del 70 % de la seva producció, a una quarantena de països de tot el món. L’èxit internacional es deu al fet de ser una de les líders mundials amb tecnologia pròpia que fabriquen equips de pesatge i dossificació industrial, fonamentalment dirigit a les plantes de matèries primeres (cimenteres i mineria en especial).

Els seus clients depenen en la seva major part de la construcció, i per això el mercat espanyol dóna actualment poca feina a Vidmar. Però aquesta companyia ha sabut anar allà on creix en mercat, i per això ara té una forta presència en països dels considerats emergents (a l’Amèrica Llatina, el nord d’Àfrica, Àsia i l’Orient Mitjà).

De la mateixa manera, Vidmar dissenya i fabrica alters elements de pesatge i automatització, tant en la vessant mecànica com pel que fa al software. Tot això des del nord del Bages, on ha trobat un bon equip d’enginyers, un personal de taller altament qualificat i, sobretot, una plantilla amb un grau de fidelització molt més elevat que a la zona metropolitana d’on va sortir.

 

VIDMAR RM 2000 S.L

Nom comercial: VIDMAR
Polígon on es troba: La Cort
Activitat: Sistemes de pesatge i dosificació industrial. Disseny i fabriació d’estructures i plataformes per a pesatge estàtic, sistemes d’automatització de processos industrials, software pel control de moviment de camions i càrregues a granel, i convertidors per solucionar comunicacions a llarga distància en entorns industrials.
Adreça: C/ Els forns, parcel·les 8-9
Població: Cardona
Telèfon: 93 868 46 25
Fax: 93 869 10 53
E-mail: vidmar@vidmargroup.com
Web: http://www.vidmargroup.com
Ubicació del mercat: Mercat nacional i internacional
Plantilla: 38 treballadors/es

« Tornar als casos d'èxit

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu