Casos d'èxit

MatribagesMatribages

Matribages

Matribages prioritza el ‘know how’ i viatja cap al sector aeronàutic

Especialitzat en la fabricació de matriceria i utillatges per al sector de l’automòbil, Matribages trepitja fort en la mecanització de peces per al sector aeronàutic. Exporta a una desena de països i orienta la seva expansió cap a l’establiment de vincles estratègics a regions emergents.

Quan va néixer, l’any 1987, Matribages es va instal·lar al Bages per l’origen dels seus fundadors i, sobretot, perquè tenia el mercat a prop. Avui, la major part del mercat és lluny, però aquí és un bon lloc on invertir en talent.

El nom de Matribages ha anat associat tradicionalment a la fabricació de matrius per fer llantes d’acer. I és que va sorgir com a taller proveïdor de la planta manresana de Lemmerz, un dels principals fabricants mundials de llantes.

Matribages ha avançat molt des d’aleshores, i avui exporta la major part de la seva producció: matriceria i utillatges per al sector de l’automòbil (en especial per a la producció de llantes i politges) i, des de fa uns anys, mecanització de peces per al sector aeronàutic. Precisament, la firma manresana vol fer un pas determinant cap a aquest sector i establir vincles estratègics amb empreses potents de països emergents.

Un dels grans hàndicaps d’operar no des del Bages sinó en conjunt des d’Europa són els costos salarials, però considera que la comarca és un bon lloc on apostar pel talent, independentment d’on s’acabi duent a terme la fabricació.

 

MATRIBAGES, S.L.

Nom comercial: MATRIBAGES
Polígon on es troba: Bufalvent
Activitat: Fabricació de matricería i utillatges, pel sector de l’automòvil. Especialment, fabricació de llantes d’acer i politges. També mecanització de peces pel sector aeronàutic.
Adreça: C/ Ramons Farguell, 52-56
Població: Manresa
Telèfon: 93 874 88 88
Fax: 93 877 49 01
E-mail: info@matribages.com
Web: http://www.matribages.com
Ubicació del mercat: Mercat català i internacional
Plantilla: 40 treballadors/es

« Tornar als casos d'èxit

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu