Casos d'èxit

IberpotashIberpotash

Iberpotash

Iberpotash, una aposta decidida pel Bages

Filial del grup multinacional ICL, un dels líders mundials del mercat de la potassa, Iberpotash explota les mines de Súria i Sallent i ven el mineral a quatre continents. Es troba immers en el projecte Phoenix (amb una primera fase aprovada de 160 milions d’euros), una inversió que consolida l’aposta de la companyia pel Bages.

Iberpotash és l’empresa més important del Bages, i encapçala una de les grans apostes de futur de la comarca. La connexió amb el futur Corredor Mediterrani és el gran repte a assolir i pel qual es treballa a fons.

De Súria i Sallent en surten anualment al voltant d’un milió de tones de clorur potàssic (fertilitzant agrícola indispensable per a l’alimentació mundial) i 1,4 milions de tones de clorur sòdic (per a la indústria electroquímica i el desgel de carreteres). Marxen per tren fins al port de Barcelona, i d’allà cap a desenes de països d’Europa, Amèrica, Àsia i el nord d’Àfrica. El transport de sal i potassa també es fa per camió.

Iberpotash dóna feina directa a 1.200 persones, i és l’empresa que genera més volum econòmic al Bages. Aquestes dades s’incrementaran gràcies al Projecte Phoenix, basat entre altres en la construcció d’una planta de cristal·lització de sal que produirà unes 750.000 tones anuals de clorur sòdic al 99,97% de puresa.

Iberpotash valora la centralitat del Bages, a prop de Barcelona però fora de la zona metropolitana, amb bones connexions amb el port i l’aeroport de la capital catalana tot i el repte actual de la connexió ferroviària amb el futur Corredor Mediterrani. També consideren que les institucions donen facilitats d’ubicació a les empreses, amb preus de sòl industrial atractius.

 

IBERPOTASH S.A.

Nom comercial: Iberpotash
Polígon on es troba: Zona Minera de Súria
Activitat: Extracció, tractament i comercialització de clorur potàssic i sòdic. El primer com a fertilitzant bàsic, i el segon per a la indústria química bàsica i pel desgel de carreteres.
Adreça: Afores s/n
Població: Súria
Telèfon: 93 868 28 03
Fax: 93 869 57 50
E-mail: iberpotash@iberpotash.com
Web: http://www.iberpotash.es
Ubicació del mercat: Mercat català, nacional i internacional
Plantilla: 1.200 treballadors/es (900 de plantilla pròpia)

« Tornar als casos d'èxit

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu