Casos d'èxit

Fundació AliciaFundació Alicia

Fundació Alicia

Ciència i cuina es donen la mà perquè tothom mengi millor

La Fundació Alícia és un centre de recerca que centra els esforços en la innovació tecnològica en cuina i la valorització dels productes agroalimentaris. La seva investigació per millorar la qualitat de vida a partir de la gastronomia basada en el rigor científic i per aportar solucions a les persones amb limitacions alimentàries l’han destacat com a model a nivell mundial.

El millor lloc era el Bages. Primer, perquè va sorgir a iniciativa de la Fundació Caixa Manresa i dins d’un projecte cultural i de dinamització territorial com Món Sant Benet. Després, per la centralitat, la connexió geogràfica i la implantació en un territori amb llarga tradició agroalimentària. Alícia és un referent global en recerca sobre gastronomia i alimentació que alhora acull cada dia a xics i grans de l’entorn immediat per educar-los en bons hàbits.

Alícia significa “alimentació i ciència”, i es dedica a això: investigar científicament de quina forma tothom, independentment de les limitacions de cadascú, pot menjar millor des d’un punt de vista de la salut i la sostenibilitat.

Amb el suport compromès del prestigiós xef Ferran Adrià i altres cuiners de primera línea internacional com Joan Roca o Carme Ruscalleda, amb col·laboracions amb metges i científics de la talla de Valentí Fuster, Josep Baselga, Ramon Gomis, Bonaventura Clotet, Eudald Carbonell, entre d’altres, i desenvolupant projectes conjuntament amb els centres de recerca i universitats d’excel·lència com Harvard, la Fundació Alícia té com a patrons la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social de CatalunyaCaixa. Pretén ser, i és, un referent mundial en l’àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia, i un espai per crear consciència social sobre la importància de l’alimentació. Alícia també col·labora activament amb les institucions acadèmiques del Bages.
Els millors cuiners del món han visitat aquest centre tecnològic, que troba al Bages l’arrelament a la terra d’on surten els aliments i amb una indústria agroalimentària de llarga tradició. Al mateix temps, la bona connexió amb Barcelona permet a Alícia ser a prop d’un dels grans centres de decisió d’Europa, a més d’un dels punts de major capitalitat gastronòmica del planeta.

 

ALIMENTACIÓ I CIÈNCIA – FUNDACIÓ ALÍCIA

Nom comercial: ALÍCIA
Polígon on es troba: Sant Benet de Bages
Activitat: Centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.
Adreça: Camí de Sant Benet s/n
Població: Sant Fruitós de Bages
Telèfon: 93 875 94 02
Fax: 93 875 94 21
E-mail: info@alicia.cat
Web: http://www.alicia.cat
Plantilla: 11 treballadors/es

« Tornar als casos d'èxit

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu