Casos d'èxit

Compact HabitCompact Habit

Compact Habit

Compact Habit i la cadena de muntatge aplicada a la construcció

Ser innovador en un sector tan tradicional com la construcció semblava impensable fins que Compact Habit va decidir fabricar edificis en una planta de muntatge i, un cop fets, instal·lar-los in situ. Així s’han convertit en referent mundial.

Constructora d’Aro va crear Compact Habit el 2004, i, després de 4 anys desenvolupant el sistema i de presentar el prototip amb èxit el 2007, va decidir tirar endavant el projecte i va sorgir el repte de trobar una gran parcel·la on instal·lar-hi la planta. Va apostar per Cardona, al nord del Bages. No pot enviar cases a l’estranger, però ara es planteja exportar ‘know-how’.

El 2007 va presentar a Construmat el seu mòdul prototip i va enlluernar el món de la construcció. Compact Habit, filial de Constructora d’Aro (Manresa), ha incorporat a la construcció la fabricació en sèrie pròpia de la indústria automobilística. Així no només optimitza temps, processos i materials; també ha reduït la sinistralitat laboral gairebé a zero.

Els responsables de Compact Habit han trobat bons professionals al Bages, i s’han beneficiat de la cartera de proveïdors de la seva matriu, també de la comarca. La instal·lació al centre de Catalunya és cabdal per al seu mercat, ja que no poden construir massa lluny de la seva planta i la centralitat dins de Catalunya els facilita molt la logística. De fet, no poden exportar cases, però ara es plantegen exportar el seu coneixement.

Per altra banda, valoren la versatilitat i competitivitat del sòl industrial i la complicitat amb les administracions locals, interessades en omplir els seus polígons d’indústries que aporten valor afegit i creen llocs de treball.

 

COMPACT HABIT, S.L.

Nom comercial: COMPACT HABIT
Polígon on es troba: La Cort
Activitat: Fabricació d’edificis en planta de muntatge. Construcció industrialitzada de mòduls volumètrics de formigó armat totalment acabats i equipats a fàbrica
Adreça: C/ Marbusca, parcel·la 27
Població: Cardona
Telèfon: 93 869 08 78
Fax: 93 869 08 79
E-mail: info@compacthabit.com
Web: http://www.compacthabit.com/
Ubicació del mercat: Mercat nacional i internacional
Plantilla: 80 treballadors/es

« Tornar als casos d'èxit

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu