Casos d'èxit

AusaAusa

Ausa

Començar fent cotxes i convertir-se en líders mundials del ‘dumper’

Ausa dissenya, fabrica i comercialitza vehicles industrials compactes per a la construcció, municipalitats, indústria i agricultura. Ven a 80 països a través de mig miler de distribuïdors. Al Bages hi operen una part dels seus proveïdors.

El 1956, tres amics es van unir per produir un petit utilitari amb la marca PTV. Van complir el seu somni, però el 1961 van reorientar el negoci cap als volquets motoritzats per a la construcció. Avui, Ausa és líder mundial en volquets (dumpers) i apiladores tot terreny.

Ausa és un bon exemple d’empresa que, tot i créixer per tot el món, ha mantingut el seu únic centre de producció al Bages. Els seus fundadors, quatre amics que fa més de 50 anys volien dedicar-se a fer cotxes, no s’haurien pogut imaginar aquesta expansió. De fet, el que menys s’esperaven és que, cinc anys després de llançar al mercat el seu utilitari, el PTV, canviarien d’orientació per obrir-se camí en els vehicles industrials compactes.
El 1961 Ausa va començar amb els volquets motoritzats per a la construcció, però l’evolució l’ha portat a ampliar l’oferta cap a una amplia varietat de vehicles industrials compactes, com les apiladores tot terreny, els manipuladors telescòpics i les autoformigoneres per a la construcció. A més, els darrers 15 anys l’empresa també s’ha diversificat cap al manteniment i els serveis municipals, amb escombradores i netejadores pels carrers i vehicles multiservei. També l’ha portat a exportar a 80 països de tots els continents per mitjà de més de 500 distribuïdors i 6 filials comercials.

Els seus responsables valoren de la comarca la seva bona connexió terrestre amb el país i el continent, la bona preparació dels professionals i la proximitat amb una part dels seus proveïdors.

AUSA CENTER S.L.U.

Nom comercial: AUSA
Polígon on es troba: Els Dolors
Activitat: Disseny, fabricació i comercialització de vehicles industrials compactes per a empreses constructores, empreses de lloguer de maquinaria, ajuntaments, empreses de serveis per municipalitats, agricultors, indústria, mineria, entre d’altres.
Adreça: Ctra. de Vic, km. 2,800
Població: Manresa
Telèfon: 93 874 73 11
Fax: 93 874 12 11
E-mail: ausa@ausa.com
Web: http://www.ausa.com
Ubicació del mercat: Mercat català, i internacional
Plantilla: 250 treballadors/es

« Tornar als casos d'èxit

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu