noticies

28/11/2016

Entitats públiques i privades del Bages tornen a unir esforços per promocionar l’ocupació qualificada a la indústria

Liderat per l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de Consell Comarcal, Ajuntaments i altres ens, el projecte Ocupació al Bages Industrial va arrencar el 2015 i ahir, un any després, va tornar a fer un pas endavant amb la signatura del projecte “Actuació per a la promoció de l’ocupació a la indústria local del Bages 2016-2017” amb l’objectiu de continuar incentivant la formació qualificada per impulsar la indústria local metal·lúrgica i auxiliar d’automoció en la Comarca del Bages.  En la primera edició del programa s’ha aconseguit la inserció laboral de 70 persones.

El nou conveni que regula aquest projecte té un pressupost global de 327.000 euros, dels quals 245.000 euros provenen d’una subvenció atorgada per de la Diputació de Barcelona i la resta estan cofinançats pels municipis i els ens de la comarca que hi col·laboren.

L’acte de signatura del conveni va aplegar alcaldes, regidors i representants dels Ajuntaments de Manresa, Cardona, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Artés, Callús, Súria, Navarcles, Castellbell i el Vilar; Consell Comarcal del Bages, PIMEC Catalunya Central, Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, Patronal Metal·lúrgica del Bages; Universitat Politècnica de Catalunya i Fundació Lacetània.

Els resultats de la primera edició del projecte són positius. S’han inserit al mercat laboral 70 persones i s’ha articulat una borsa de treball compartida per les empreses metal·lúrgiques. En total s’ha atès 164 usuaris i s’han informat 296 empreses, de les quals 120 han participat al projecte de diverses maneres (participant en un estudi de diagnosi, acollint treballadors en pràctiques, etc.)

Les actuacions previstes al conveni són les següents:

  • Orientació laboral a les persones participants: mitjançant entrevistes individuals i seguint la metodologia de competències s’establiran objectius professionals i els itineraris laborals necessaris per assolir-los.
  • Formació tècnica: cursos en l’àmbit del metall tal com Tractament de xapa, Operacions auxiliars de fabricació mecànica. Verificació tridimensional, Soldadura en TIG o Interpretació de plànols… amb opció de fer pràctiques en empreses.
  • Visites a les empreses de la comarca i grups de treball amb els responsables de direcció o de recursos humans amb l’objectiu d’enfortir els lligams de col·laboració publico privada, captar ofertes de feina, donar resposta ràpida a les necessitats de personal i de formació del sector i, dinamitzar d’una borsa de treball especifica del sector.
  • Foment de la innovació, donant suport als estudis de postgrau industrial del Campus Manresa i a la realització, en el marc d’aquests estudis, de projectes de R+D aplicables a empreses industrials del Bages.
  • Les persones i empreses interessades poden adreçar-se al CIO Manresa o a qualsevol servei local d’ocupació dels municipis del Bages signants del conveni

+ info

Tornar a notícies

Amb el finançament de:

Diputació de Barcelona Generalitat de Catalunya Servei d'Ocupació de Catalunya Ministerio de Industria, Turismo y Comercio Unió Europea. Fons social europeu